Vesti -

Nema plate za nevakcinisane: Drastične mere mogle bi da stupe na snagu već 11. oktobra

Nemačke vlasti planiraju nova pravila prema kojima nevakcinisani radnici ne bi primali naknadu za platu, ako bi ih mere koronavirusa primorale na karantin.

Izvor: Blic
Podeli
Ilustracija: estudio Maia/Shutterstock
Ilustracija: estudio Maia/Shutterstock

Ta nova pravila priprema nemačko Ministarstvo zdravlja, a trebalo bi da stupe na snagu najkasnije 11. oktobra, prenosi Rojters.

Ova nova pravila uticala bi na ljude koji su pozitivni na koronavirus, kao i na one koji se vraćaju sa putovanja iz zemalja koje su označene kao "visokorizične", a koje sada uključuju Veliku Britaniju, Tursku i delove Francuske, prenosi Blic.

Nevakcinisani putnici iz takvih zemalja moraju da budu u karantinu najmanje pet dana, a oni koji su vakcinisani ili su se nedavno oporavili od virusa ne moraju.

Podsetimo, i Vlada Italije je usvojila jednu od najstrožih kovid mera u svetu, jer je obavezala sve radnike u javnom i privatnom sektoru da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan test ili potvrdu da su se nedavno oporavili od koronavirusa.

Odluka stupa na snagu 15. oktobra, a cilj je da se ljudi uvere da treba da se vakcinišu kako bi se smanjio broj novozaraženih u jednoj od zemalja najpogođenijih pandemijom.

Takođe, u Sloveniji državni službenici više neće moći na posao sa negativnim testom na koronavirusm potvrda o vakcinaciji biće obavezna. U Francuskoj je nevakcinisane zdravstvene radnike dočekala suspenzija bez plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.