Vesti -

Dali rok zaposlenima da prijave da su vakcinisani, izuzeće dozvoljeno u dva slučaja

Kompanija Goldman Saks (Goldman Sachs) traži od svojih zaposlenih da prijave jesu li se vakcinisali protiv koronavirusa.

Izvor: Index
Podeli
Ilustracija: Blue Planet Studio/Shutterstock
Ilustracija: Blue Planet Studio/Shutterstock

Zahtev, koji su zaposlenima poslali u dopisu, poslednji je u nizu poteza kojima Vol strit pokušava da normalizuje poslovanje nakon što je većina zaposlenih u industriji više od godinu dana provela radeći od kuće, piše Blumberg.

Banke su u ovom razdoblju imale rekordnu dobit, ali i uprkos tome su brojni menadžeri prigovarali zbog rada na daljinu. Izvršni direktor Goldmana Dejvid Solomon mesecima poručuje da želi što pre da vrati zaposlene u kancelarije, prenosi Indeks.

Šef Goldman Saksa zgrnuo bogatstvo na dodžkoinu, pa se pozdravio s firmom?

"Ovo nije idealno za nas i nije novo normalno", rekao je Solomon na konferenciji u februaru. "To je aberacija koju ćemo ispraviti što je brže moguće".

Kompanije Carlyle Group Inc. i Warburg Pincus već su rekle zaposlenima da bi trebalo da se vakcinišu protiv korone kako bi mogli da se vrate u kancelarije u septembru.

Prema saveznom zakonu, poslodavci u SAD-u mogu da zahtevaju od zaposlenih da se vakcinišu. To je u skladu i sa smernicama koje je prošlog meseca dala Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja.

Juta predlaže: Mladima koji se vakcinišu vaučeri od 50 evra

Radnici mogu tražiti izuzeće od vakcinacije iz verskih ili medicinskih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.