Vesti -

Klub najbogatijih na svetu dobio novog člana

Njujork -- Svetskom klubu milijardera pridružio se još jedan član, Brajan Armstrong, glavni izvršni direktor platforme za trgovanje kriptovalutama Koinbejs (Coinbase).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Spektakularan ovonedeljni debi Konbejsa na Nasdak berzi, na kojem je kompanija dostigla tržišnu vrednost od skoro 100 milijardi dolara, učinila je Armstonga instant mega-milijarderom, izveštava američka tv stanica Si-En-En (CNN).

Njegovih približno 40 miliona akcija, koje poseduje u Konbejsu, postalo je vredno oko 16 milijardi dolara.

Platgoma Koinbejs, koju je Armstrong osnovao 2012. godine, omoguhava korisnicima da kupuju, prodaju i čuvaju kriptovalute, poput bitkoina i etereuma. Njegova kompanija je u poslednje vreme postala izuzetno popularna usled rasta interesovanja za kriptovalute, naročito za bitkoin, čija je vrednost rasla munjevitom brzinom tokom pandemije.

Vlade kreću u napad na kriptovalute? "Kasno. Duh je već izašao iz boce, biće samo popularnije"

Turska zabranila plaćanje kriptovalutama – vrednost bitkoina pala

Prema podacima sa internet stranice Koinbejza, ova kripto berza ima više od 35 miliona korisnika u preko 100 zemalja, sa više od 25 milijardi dolara imovine na platformi i ukupnim prometom od 320 milijardi dolara.

Ipak, Armstrong nema toliki publicitet u javnosti kao kompanija koju kontroliše. Ovaj 38-godišnjak je 2011. godine radio kao softverski inženjer u Airbnbu oko godinu dana, a pre toga je skoro 10 godina bio izvršni direktor i osnivač onlajn Univerziteta Tutor.

Magistrirao je računarstvo na Univerzitetu Rajs (Rice).

Armstrong je aktivan na društvenoj mreži Tviter, na kojoj ima oko 550.000 pratilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.