Vesti -

Grci imaju nove planove: Hidroavionima do ostrva

Atina -- Kompanija "Grecian Air Seaplanes" najavila je da će u septembru uvesti "letove" hidroavionima.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Ilustracija: Aleksandra Malinina/Shutterstock
Ilustracija: Aleksandra Malinina/Shutterstock

Ona želi da bolje poveže ostrva sa kopnom, koristeći priliku koju je otvorilo izdavanje prvih dozvola lukama za takvu vrstu prevoza.

U početnoj fazi flota će obuhvatati tri hidroaviona sa 19 sedišta koji će polaziti iz luka na Jonskom moru, a vremenom bi njihov broj trebalo da se poveća.

Hidroavioni mogu funkcionisati kao dopuna drugim prevoznim sredstvima, uključujući trajekte i standardne avione, a mogu služiti i za čarter letove, medicinski prevoz i usluge prevoza tereta, ističe Rojters.

Grčka ima razuđenu obalu dugu 16.000 kilometara i idealna je za hidroavionske usluge. Prevoznici bi mogli da poboljšaju pristup mnogim turističkim mestima i slabo povezanim ostrvima, što bi ojačalo turizam.

"Grecian Air Seaplanes" je saopštila da će letovima popuniti tržišnu nišu i bolje povezati ostrva i kopno. Poslovni plan kompanije nalaže kombinaciju kupovine i najma hidroaviona, budući da će za jedan avion morati da se izdvoji oko sedam miliona dolara, prenosi SEEbiz.

Kompanija je saopštila da planira da proširi poslovanje paralelno izdavanju licenci lukama na ostrvima u Jonskom moru, uključujući Krit, Kiklade, Sporade i Dodekane.

Navode da njeni akcionari uključuju čelnika "Greek Water Airports-a", kompanije specijalizovane za projektovanje, gradnju i licenciranje luka za hidroavione i prevoznika "AXIONAIR".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.