Vesti -

Avion na kamionu: Boing 727 putovao drumom VIDEO

Bristol -- Avion Boing 727 iz 1968. godine, koji je nekada pripadao japanskoj aviokompaniji, uspešno je prevezen duž M5, M4 i M32 od aerodroma Kotsvold do Bristola.

Izvor: plutonlogistics.com
Podeli
Foto: Profimedia/SWNS
Foto: Profimedia/SWNS

Trup aviona je kupio preduzetnik Džoni Palmer, sa idejom da ga pretvori u kancelariju i prostor za okupljanje za potrebe svoje kompanije Pič er (Pitch Air). Kako je ustanovljeno da nema šanse da avion ponovo poleti, Palmer je uspeo da ispregovara i nisku cenu za njegovu kupovinu.

Ipak, kako prenosi portal Pluton logistics, morao je da reši problem bezbednost transporta aviona na novu lokaciju. Prvo pitanje koje se nametnulo bilo je kako pomeriti avion sa trave na kojoj se nalazio na aerodromu, tako da se točkovi "ne ukopaju u zemlju". Za te svrhe, Palmer je kupio specijalan plastični materijal, koji je trebalo da služi kao privremeni put. Na kraju su uspeli da avion"izvuku" bez ikakvih poteškoća.

Boing je tako prošle subote putovao od aerodroma Kotsvold do Bristola, a za prevoz je bila zadužena specijalizovana kompanija Cook Transport. Neobičan sedmočasovni transport emitovan je uživo na Facebook stranici Pič er-a.

Poslednji potez izveden je u nedelju, kada je trup letelice postavljen na vrh naslaganih brodskih kontejnera.

Avion, koji je prvobitno bio standardna putnička letelica, pretvoren je u VIP verziju još 70-ih godina prošlog veka. Zahvaljujući tome, njegova unutrašnjost je u pravom retro stilu, kaže Palmer.

U nastavku pogledajte kako je izgledao prevoz aviona:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.