Vesti -

Amerika spremila novi šamar Rusima, ali i još nekima

Vašington -- Ministarstvo trgovine SAD objavilo je spisak od 14 organizacija iz Rusije, Nemačke i Švajcarske koje podležu izvoznim ograničenjima.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Depositphotos, koydesign
Foto: Depositphotos, koydesign

BiH uvedene sankcije

Sankcije Rusiji im se vratile kao bumerang

SAD spremaju nove sankcije za Severni tok 2?

Prema spisku objavljenom u američkom federalnom registru, sankcije su uvedene protiv 10 kompanija i struktura iz Rusije, piše Sputnjik.

U pitanju su 27. naučni centar Ministarstva odbrane Rusije, zatim kompanije "Himed", "Femteko", "Interlab", "Labinvest", "Analit prodakts", "Interteh instruments", "Rau farm" i "Regionsnab", kao i grupa kompanija "Farmkontrakt".

Na crnu listu američkog Ministarstva trgovine dospele su i tri nemačke kompanije i jedna kompanija iz Švajcarske.

Objašnjenje ministarstva je da uvodi zahtev za dobijanje licence za izvoz, ponovni izvoz ili prenos brojne robe licima sa tog spiska. Spisak Ministarstva trgovine SAD pojavljuje se u dokumentima pripremljenim za objavljivanje u federalnom registru 3. marta.

Ranije je američko Ministarstvo saopštilo da uvodi takve mere "kao odgovor na aktivnost povezanu sa hemijskim oružjem i sa širenjem opasnih supstanci".

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država objavilo je u utorak spisak Rusa i organizacija protiv kojih Vašington uvodi sankcije zbog situacije oko ruskog opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.