Vesti -

Nov način za prodaju igračaka u SAD

Prodavci igračaka već dugo koriste društvene mreže da bi došli do dece, a kako je epidemija promenila navike igre i odmora, jedna od mreža posebno se istakla.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, mesike
Foto: Depositphotos, mesike

U pitanju je TikTok, široko popularna aplikacija u Sjedinjenin Američkim Državama među korisnicima mlađim od 16 godina, budući da povezuje karakteristike već postojećih mreža - Jutjuba, Instagrama i Snepčeta.

Stručnjak za industriju igračaka Džuli Lenet objašnjava da se sa povećavanjem vremena provedenog kod kuće mora pretpostaviti da deca provode i više vremena onlajn,

Tako je rad influensera na društvenim mrežama bio četvrti po redu razlog zbog kog su potrošači kupovali igračke, pokazalo je istraživanje čije rezultate je preneo CNBC. Kao prvi pokazala se preporuka prijatelja ili člana porodica, kao drugi je navedeno kotiranje proizvoda na listi igračaka, dok je treći razlog bio recenzija artikla.

Treba imati u vidu da TikTok mesečno koristi više od 100 miliona Amerikanaca, što je osam puta više od brojke koja je zabeležena početkom 2018. godine, kada je aplikacija u SAD imala oko 11 miliona korisnika. Uz to, više od 50 miliona pomenutih mesečnih korisnika služi se ovom aplikacijom svakodnevno.

Proizvođači igračaka ne kriju uspeh koji su postigli putem ove mreže. Naprotiv, ističu njene brojne prednosti, među kojima i olakšano postizanje viralnosti.

Kako navode stručnjaci, kompanije ne sklapaju samo partnerstva sa influenserima na polju oglašavanja, nego i većinu svojih igračaka brendiraju upravo sa decom ili kreiraju proizvode koji mladim korisnicima omogućavaju da oponašaju ono što vide na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.