Vesti -

Najskuplji let iznad Evrope: Blizu cilja, posadu i dva putnika iznenadio poziv kontrole leta

Putnički avion erbas A320 niskotarifnog avio-prevoznika Jurovings odradio je verovatno jedan od najbesmislenijih, ujedno i najskupljih letova ove godine.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Depositphotos/adameq2
Foto: Depositphotos/adameq2

Naime, avion na letu EW9844 poleteo je u subotu ujutro iz Diseldorfa prema italijanskom ostrvu Sardiniji, samo da bi bio prisiljen da se vrati nazad zato što je vazdušna luka Olbija, na koju je trebalp da slete, bila zatvorena, objavio je CNN.

Kad je nakon pređenih 1.170 kilometara avion već bio u vazdušnom prostoru iznad Sardinije, kontrola leta ih je obavestila da aerodrom nije otvoren za komercijalni promet, te su im predložili da slete u 180 kilometara udaljen Kaljari. Međutim, piloti su odlučili da će se ipak radije vratiti nazad u Nemačku, zajedno s cela dva putnika koja su bila na tom letu.

To znači da su ukupno prošli više od 2.000 kilometara i proveli u letu 4 sata i 10 minuta, a sve uzalud, preneo je portal Jutarnji.hr.

"Informacije iz vazdušnih luka se u ovo vreme menjanju doslovno iz trena u tren. Situacija je vrlo dinamična", pokušao je da opravda ovu zbrku portparol Jurovingsa.

Kako se čini, u konkretnom primeru je italijansko nadležno ministarstvo 17. maja reklo da se aerodrom Olbija otvara, samo da bi istog dana ta odluka bila preokrenuta na regionalnom nivou, što očigledno nije bilo preneto široj javnosti.

Oba putnika su ipak dobila karte za novi let nakon što su dobili besplatnu, četvorosatnu vožnju iznad Evrope, piše CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.