Vesti -

"Domaći avioni preplaviće nebo nad Rusijom"

Moskva -- Avioni domaće proizvodnje preplaviće nebo nad Rusijom do 2030. godine, izjavio je izvršni direktor ruske državne korporacije Rosteh Oleg Jevtušenko.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, aapsky
Foto: Depositphotos, aapsky

"Siguran sam da će naši avioni u najskorije vreme ispuniti nebo nad Rusijom, pa i šire", izjavio je Jevtušenko.

Odgovarajući na pitanje kada će se to dogoditi, Jevtušenko je istakao da je najpre potrebno odrediti strategiju razvoja ruske vazduhoplovne industrije, tačnije, kakvi avioni, kog kapaciteta i na kojim rutama će biti potrebni. On je naglasio da će se to realizovati u ovoj deceniji.

Prethodno je industrijski direktor vazduhoplovnog klastera državne korporacije Rosteh Anatolij Serdjukov izjavio da avio-industriju, verovatno, čekaju velike reforme, prenosi Sputnjik.

Kasnije je generalni direktor Ujedinjene avio-industrijske korporacije (OAK) Jurij Sljusar saopštio da se, pre svega, radi o sinergiji s drugim kompanijama avio-klasterima, kao i o unifikaciji proizvodnih procesa, opštim pristupima tehnološkom razvoju, o korišćenju ukupnog proizvodnog i konstruktorskog potencijala, mogućnosti za promociju, postprodajnim uslugama i drugom.

Drugi deo reformi, prema njegovim rečima, podrazumeva određivanje pristupa obima i forme aviona za civilnu i vojnu sferu, koje OAK treba da plasira na tržištu i preda naručiocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.