Vesti -

"Izbegavajte putovanja u Kinu": Još jedna kompanija upozorila zaposlene

Peking -- Fejsbuk je prva velika američka firma koja je naložila zaposlenima da izbegavaju putovanje u Kinu, jer se povećao broj smrtnih slučajeva od Koronavirusa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa, Wu Hong
Foto: Epa, Wu Hong

Druge globalne kompanije uvele su ograničenja putovanja, a proizvođači automobila evakuišu svoje osoblje iz zemlje.

Broj smrtnih slučajeva usled epidemije Koronavirusa u Kini porastao je na 106, dok je potvrđeno gotovo 1.300 novih slučajeva, objavile su vlasti u utorak.

Kina je uvela dodatna ograničenja na putovanje u i iz provincije Hubej, jer pokušava da obuzda širenje virusa. Neke domaće firme su reagovale produženjem praznika u Kini i zatražile da zaposleni rade od kuće.

Fejsbuk je od zaposlenih u Kini tražio da ne putuju u kontinentalnu Kinu i rekao osoblju koji su tamo boravili da rade od kuće.

"Preduzeli smo korake da zaštitimo zdravlje i sigurnost naših zaposlenih", izjavio je portparol giganta, prenosi Bi Bi Si.

Američka vlada je zatražila od građana te zemlje da "preispitaju" planirane posete Kini i savetuje ih da ne putuju u provinciju Hubej. Vašington je takođe saopštio da planira da iz Vuhana evakuiše diplomatsko osoblje i američke državljane.

Vlade nekoliko zemalja razmatraju da pruže pomoć svojim državljanima da napuste grad. Kompanije iz Južne Koreje takođe preduzimaju korake da zaštite svoje zaposlene od potencijalne zaraze.

Kompanija LG postavila je potpunu zabranu putovanja u Kinu i savetuje zaposlene koji su na poslovnim putovanjima u zemlji da se vrate kući što je brže moguće. Proizvođač čipova SK Hiniks pozvao je osoblje da izbegava sva nepotrebna putovanja u Kinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.