Vesti -

"Očekujemo konkretna rešenja o železničkoj liniji Beograd - Priština"

Berlin -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da se konkretnim rešenjima na železničkoj liniji Beograd - Priština nada u predstojećem periodu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, gyn9037
Foto: Depositphotos, gyn9037

"Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist", rekao je za Tanjug Đurić, koji je predvodio delegaciju Srbije u Berlinu.

Đurić nije izneo detalje razgovora. Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Najavljujući današnji razgovor, Vučić je u petak, konstatovao da se time ide dalje, posle dogovora o avio-liniji između dva grada.

Govoreći o avio-liniji Beograd–Priština Vučić je precizirao tri ili četiri koraka, koji treba da budu simultani: "Da se upostavi kontakt između Kfora i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, pravljenje njihovog sporazuma, zatim leks specijalis u Narodnoj skupštini i sporazum sa Lufthanzom, koji potpisuje Direktorat".

Sličan postupak će, rekao je tada, biti napravljen i za železnicu, kako bi se olakšalo građanima. Vučić je rekao da će, kada se upostavi železnička linija i auto-put, to mnogo olakšati život za, na primer, 20.000 Srba u Gračanici, kao i za veliki broj Srba u Kosovskm Pomoravlju, koji će imati najbržu vezu sa Nišem i Beogradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.