Vesti -

Fejsbuk protiv sveta: Još jedna kompanija napustila projekat Libra

Menlo Park -- Vodafon je postao najnoviji pridruženi član koji je napustio Fejsbukov projekat digitalne valute Libra.

Izvor: Bankar.me
Podeli
Foto: Depositphotos, niphon
Foto: Depositphotos, niphon

Ova kompanija nastavila je tako egzodus iz Fejsbukovog projekta stvaranja vlastite kriptovalute, nakon što su Masterkard, Viza, iBej, Strajp, Merkado Pejgo i Buking krenuli prema izlazu prošle godine.

Vodafon je izjavio da, uprkos želji da doprinese proširenju finansijske uključenosti, veruje da će njegovi napori bolje poslužiti koncentrišući se na spostvenu platformu za plaćanja M-Pesa.

"Iako će se sastav članova Udruženja vremenom menjati, dizajn upravljanja i tehnologije Libre će osigurati da sistem plaćanja Libra ostane elastičan", rekao je Librin šef za politike i komunikaciju Dante Disparte, prenosi Bankar.

Kreirana u junu prošle godine, Libra privlači pažnju regulatora i političara koje zabrinjava narušavanje svetskog finansijskog sistema od kompanije koja upravlja globalnom društvenom mrežom.

Prvobitno je nameravano da Libra bude lansirana u prvoj polovini 2020. godine, ali zabrinutosti koje su se pojavile verovatno će prolongirati ovaj datum.

Fejsbuk se takođe može suočiti s moćnom konkurencijom centralnih banaka koje su se udružile kako bi sprovele sopstveno istraživanje o mogućnostima za digitalne valute podržane od centralne banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.