Vesti -

Predsednik u Davosu: Vučić razgovarao sa zvaničnicima SAD, EU, Poljske, Litvanije, EBRD-a

Davos -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu učestvovati na dva panela.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik je razgovarao sa izvršnim direktorom kompanije "Mubadala investment" Kaldumom al Mubarakom.

"Lepo je sresti stare prijatelje i razgovarati o novim mogućnostima", objavio je predsednik Srbije na profilu na Instagramu.

Inače, kompanija Masdar, koja je u vlasništvu Mubadale iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, investirala je u Vetropark "Čibuk 1" kod Kovina, koji je kao najveći vetropark na Balkanu počeo sa radom u oktobru 2019. godine. Takođe, kompanija Mubadala ranije je bila zainteresovana za gradnju fabrike čipova u Srbiji.

Predsednik se susreo i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O'Brajanom

"Otvoren i prijateljski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O'Brajanom, uz obostranu želju za dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD", napisao je predsednik Srbije uz fotografiju objavljenu na Instagramu.

Predsednik Srbije učestvovaće danas u Davosu na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu", u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

O toj temi diskutovaće i premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Poljske Andžej Duda, predsednik Evropskog parlamenta David Maria Sasoli, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, a moderator će biti novinarka Juronjuza Izabela Kumar.

Predsednik Srbije je prethodno, pored bilateralnih susreta, učestvovao na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Najavio je ranije da će na oba skupa govoriti o tome kako vidi budućnost, o "malom Šengenu", ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima. Vučić će danas, takođe, prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O'Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

View this post on Instagram

Iz Davosa za #Euronews

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

"Sa predsednikom Poljske, Andžejem Dudom i predsednikom Litvanije Gitanasom Nausedom na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu", napisao je predsednik na Instagramu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.