Vesti -

Čudo iz SAD: Vašington pravi raketu koja može da savlada ruske PVO sisteme VIDEO

Vašington -- Raketa PrSM koju razvija korporacija Lokid Martin trebalo bi da može da savlada ruski sistem za protivvazdušnu odbranu, kaže američki general Džon Raferti.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, CelsoDiniz
Foto: Ilustracija, Depositphotos, CelsoDiniz

Lokid Martin razvija američku raketu PrSM klase zemlja—zemlja za vazduhoplovstvo i mornaricu Sjedinjenih Američkih Država.

Kako Raferti kaže za "Brejking difens" na evropskom ratištu raketa će se prvenstveno koristiti kao kontramera ruskim sistemima za protivvazdušnu odbranu. Ona, istovremeno, treba da se u Tihom okeanu suprotstavi kineskim ratnim brodovima, prenosi Sputnjik.

General je naglasio da bi raketa trebalo da zameni taktički raketni sistem ATAKMS. Ova raketa će biti manjih dimenzija u odnosu na svoju prethodnicu. To će omogućiti da se u kontejntere sistema stavi više punjenja.

List navodi da je uspešna raketna proba PrSM izvedena na poligonu "Vajt sends" u Novom Meksiku 10. decembra. Raketa je prešla oko 240 kilometara i pogodila sve ciljeve.

Raketa PrSM mogla bi da uđe u službu 2023. godine. Dve godine kasnije planirano je da se ona obnovi i opremi funkcijom praćenja i uništavanja pokretnih ciljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.