Vesti -

Čuveni modni dizajner kupio istorijski penthaus s pogledom na Central park

Njujork -- Legendarni modni dizajner Đorđo Armani postao je vlasnik celog poslednjeg sprata u istorijskoj zgradi na Menhetnu s pogledom na njujorški Central Park.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Depositphotos/katy89
Foto: Depositphotos/katy89

Prema pisanju "Volstrit žurnala", 85-godišnja modna ikona ima blizu 300 kvadratnih metara prostora u kom se nalaze četiri spavaće sobe i četiri kupatila.

Cena penthausa je 17,5 miliona dolara, a prethodni vlasnik bio je Džon Ledžer iz T-Mobajla, piše Klix.ba.

Apartman iz 1929. godine bio je u prodaji od februara 2018. Dizajnirala ga je poznata arhitektonska kompanija "Švarc end Gros", a redizajnirao studio "Šelton Mindel". Rezultat modernizacije je neorenesansni stil sa elementima bozara.

Visoki plafoni i mozaici na prozorima prostoru daju izgled nalik na crkvu, a tome dodatno doprinose i antički lusteri i ugrađene police.

Među brojnim pogodnostima stana su i vratar, fitnes centar, igraonica za djecu, vešeraj i skladište, a poseban aspekt priče ima istorija ovog prostora.

Pojedini izvještaji govore da je apartman svojevremeno bio u vlasništvu magnata Vilijama Rendolfa Hersta i njegove supruge Merion Dejvis. Ledžereov arhitekta Li Mindel navodno je pronašao njene inicijale urezane u kamine, kao i portret žene koja liči na Dejvisovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.