Vesti -

Amazon planira tri solarna postrojenja: Kritičari i dalje nisu zadovoljni

Njujork -- Mada Amazon nastavlja da trpi kritike zbog toga što ne obraća pažnju na životnu okolinu, ipak prave neke korake kako bi smanjili štetan uticaj po planetu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/FRIEDEMANN VOGEL
Foto: Epa/FRIEDEMANN VOGEL

Internet gigant je otkrio planove za tri nova solarna projekta, od kojih će dva biti u SAD, a treći u Španiji. Američka postrojenja nalaze se u Ilinoju i Severnoj Virdžiniji, imaju 180MW i proizvodiće oko 400,000 MWh godišnje. U Sevilji će se, sa druge strane, nalaziti postrojenje sa snagom od 149MW.

Ovim će se napajati Amazonovi centri, a nije određen rok do kojeg bi postrojenja trebalo da budu spremna.

Amazon se ovako približava svom cilju, a to je da se do 2030. ova kompanija napaja pomoću obnovljivih izvora energije. Takođe, podsetili su i kako žele da prevaziđu Pariski sporazum, uprkos kritikama što ga nisu potpisali.

Razlog za to je Trampov plan je da ukloni SAD iz dogovora koji se tiču klimatskih promena. Ipak, iz Amazona žele da se vidi kako vode računa o životnoj okolini.

Kritike upućene Amazonu ne prestaju da pristižu, kako sa strane, tako i od samih zaposlenih. Uglavnom se ističe da ova kompanija protivreči samoj sebi, time što usvaja obnovljive izvore energije kao izvor napajanja, a zatim zagađuje okolinu štetnim gasovima i naftom iz mnogobrojnih vozila za dostavu robe.

Mada ova tri nova projekta pokazuju da Amazon razvija ekološku svest, kritičari i dalje ne verju da je to dovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.