Vesti -

Investicija od 16 milijardi dolara: Emirejts erlajn naručio 50 novih aviona

Dubai -- Avio-kompanija Emirejts erlajn objavila je danas da su naručili 50 aviona "erbas A350", ukupne vrednosti 16 milijardi dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92, Darja Balšić
Foto: B92, Darja Balšić

Narudžbinu su na događaju "Dubai eršou 2019" potpisali šeik Ahmed bin Sajed al Maktum i Gijom Fori, izvršni direktor kompanije Erbas.

Iz kompanije kažu i da su još u pregovorima s Boingom o narudžbini 40 modela "boing 787 drimlajner".

"Sa zadovoljstvom naručujemo 50 modela A350, koji imaju motore rols-rojs trent XWB", rekao je šeik, napomenuvši kako je strategija Emirejtsa da ulaže u moderne i efikasne letelice.

"Ovo odražava našu veru u budućnost avio-industrije Ujedninjenih Arapskih Emirata. Takođe, to je i potvrda strategije Dubaija da se putem moderne avijacije poveže sa svim svetskim gradovima, društvima i ekonomijama", dodao je Bin Sajed al Maktum.

Kako kažu iz Erbasa, najnovije tehnologije omogućavaju 25 odsto manje troškove rada, ali i 25 procenata manje emisije gasa i CO2 u odnosu na ranije letelice.

"Čast nam je što Emirejts ovim dovodi naše partnerstvo na viši nivo. Novi avioni A350 će im doneti mnogo ekonomskih, ali i prednosti po životnu okolinu", izjavio je Gijom Fori, izvršni direktor Erbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.