Vesti -

Japanski gigant niže uspehe: Zabeležili snažan profit, otkupljuju tri podružnice

Tokio -- Tošiba je izvestila o najvećem kvartalnom profitu u dve godine i najavila da će za 1,83 milijarde dolara otkupiti svoje tri podružnice koje na berzi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa, Kimimasa Mayama
Foto: Epa, Kimimasa Mayama

Operativni profit kompanije je u drugom kvartalu završenom u septembru dostigao 44,23 milijarde jena (405,41 miliona dolara), nadmašivši očekivanja, prenosi Rojters.

To je više u odnosu na dobit od 6,25 milijardi jena iz istog perioda prošle godine i najveći profit od perioda jul-septembar 2017. godine.

Ekonomisti koje je anketirao Refinitiv očekivali su dobit od 25,97 milijardi jena. Kompanija je zadržala procenu dobiti za celu godinu, koja se završava u martu 2020., na 140 milijardi jena, u odnosu na 35,4 milijarde jena godinu dana ranije

Povećanju operativne dobiti najviše su doprineli Tošibini ogranci za energetiku i infrastrukturu, gde je kompanija smanjila troškove

Japanska grupacija je, međutim, još uvek u procesu reorganizacije poslovanja, nakon krize koja je dovela do bankrota njenog nuklearnog preduzeća u SAD i prodaje Tošibinog ogranka za proizvodnju memorijskih čipova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.