Vesti -

Zakasnili sa vegetarijanskim hamburgerima: Podbacio profit Mekdonaldsa

Čikago -- Kvartalni profit američkog lanca brze hrane Mekdonaldsa prvi put je u dve godine podbacio u odnosu na očekivanja Volstrita.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/RAMINDER PAL SINGH
Foto: Epa/RAMINDER PAL SINGH

To je prouzrokovalo da akcije kompanije padnu četiri odsto.

Neto dobit kompanije je u trećem kvartalu pala za dva odsto na 1,61 milijardi dolara, u odnosu na 1,64 milijarde dolara godinu dana ranije, prenosi agencija Rojters.

Kompanija je zaradila 2,11 dolara po akciji, podbacivši tako u odnosu na očekivanu zaradu od 2,21 dolara. Ukupni prihodi kompanije, i u SAD i u inostranstvu, porasli su na 5,43 milijarde dolara, što je blago ispod očekivanja analitičara od 5,49 milijardi dolara.

Prodaja u restoranima u SAD, koji su otvoreni najmanje 13 meseci, povećana je za 4,8 odsto u trećem kvartalu, dok su analitičari očekivanje porast za 5,17 procenata, prema podacima IBES-a koje je objavio Refinitiv.

Širom sveta, Mekdonalds je registrovao bolji rast prodaje od očekivanog, od 5,9 odsto, zahvaljujući snažnoj prodaji na tržištima kao što su Britanija i Francuska. Britanska agencija navodi da se Mekdonalds bori protiv konkurencije u SAD, naročito u poslednjih nekoliko kvartala, i da je takođe zakasnio sa ponudom vegetarijanskih hamburgera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.