Vesti -

Novi trend među bogatima: Šta zajedničko imaju Lebron, Tramp i Šakira? FOTO

U svetu holivudskih zvezda i svetski poznatih sportista javio se novi trend - prodaja luksuznih kuća

Izvor: B92
Podeli
Kuća Toma Kruza; Foto: Profimedia
Kuća Toma Kruza; Foto: Profimedia

Uglavnom je reč o imanjima i nekretninama koje ne koriste i koje im nisu potrebne, a cene ponekad dostižu astronomske iznose.

Ipak, ni njima nekad ne uspeva da kuću prodaju po ceni koju prvo odrede, pa su prinuđeni da ih spuštaju.

Glumci, voditelji, pevači...

Jedan od najnovijih "oglasa" je za nekretninu koju prodaje Tom Kruz.

Naime, poznati glumac za kuću u Koloradu traži čak 39,5 miliona dolara.

On ju je kupio 1994, godine, sagrađena je u planinskom stilu i površine je oko 930 kvadrata. Na imanju se nalazi i gostinska kuća.

Kuća Toma Kruza; Foto: Profimedia
Kuća Toma Kruza; Foto: Profimedia

Međutim, u poslednje vreme mnoge zvezde oglasile su svoje nekretnine na prodaju.

Tako je nedavno komičarka i voditeljka Elen Dedženeres oglasila na prodaju svoju rezidenciju na Beverli Hilsu po ceni od 53,5 miliona dolara.

To imanje je površine malo preko četiri hiljade kvadratnih metara. Glavna zgrada nudi 964 kvadrata životnog prostora uz pet spavaćih soba i devet kupatila. Takođe poseduje dnevnu sobu, trpezariju, dve kuhinje, porodičnu i medijsku prostoriju, teretanu i gostinsku sobu. Glavna spavaća soba ima 185 kvadrata. Kako kuća izgleda, pogledajte na ovom linku.

Takođe, i zvezda filmova "Roki", "Rambo" i drugih, Silvester Stalone, odlučio je da proda svoju kuću na Beverli Hilsu za 110 miliona dolara.

Ovaj životni prostor ima čak 1.950 kvadrata, a u njemu se nalazi i osam spavaćih soba i 12 kupatila. Kako izgleda, pogledajte na ovom linku.

Foto: Profimedia/Sotheby's via The Grosby Group
Foto: Profimedia/Sotheby's via The Grosby Group

I pevačica Šakira i njen partner, fudbaler Barselone, Đerar Pike, oglasili su na prodaju svoju kuću u Majami Biču za 15,9 miliona dolara.

Kuća na obali je površine preko 800 kvadrata i ima šest spavaćih soba i sedam kupatila. Dizajn enterijera inspirisan je Šakirinim kolumbijskim i libanskim poreklom, a uključuje i prostor sa nargilama, kao i posebno izrađen nameštaj. Kako kuća izgleda, pogledajte na ovom linku.

Jedan od najpoznatijih američkih komičara i voditelja Džimi Falon oglasio je svoj stan u Njujorku na prodaju. On i njegova supruga, filmska producentkinja Nensi Juvoven, odlučili su da cena za koju bi prodali svoj tripleks bude čak 15 miliona dolara.

Stan ima šest spavaćih soba i pet kupatila. Par je potrošio skoro pet miliona dolara kupujući originalna četiri stana, ne uključujući troškove spajanja i renoviranja, a sada žele da utrostruče prvobitnu investiciju. Kako stan izleda, pogledajte na ovom linku.

Lebron, Šek, Ivan Lendl...

Čuveni košarkaš Lebron Džejms oglasio je jednu od svojih rezidencija u Brentvudu (Los Anđeles) za 20,5 miliona dolara. Da, ima ih nekoliko. Kuća je građena u kolonijalnom stilu i njena površina je preko 880 kvadrata. Tu se nalazi šest spavaćih soba, osam kupatila, teretana, medijska soba, ogroman bazen, spa-prostor, kao i letnjikovac pored bazena.

Kako kuća izgleda, pogledajte na ovom linku.

Foto: Profimedia/B.Hathaway via The Grosby Group
Foto: Profimedia/B.Hathaway via The Grosby Group

A Šekil O'Nil prodao je svoju kuću u Bel kanjonu u Kaliforniji za 1,85 miliona dolara. Dvospratna kuća je površine skoro 500 kvadrata i puna je različitih umetnina, uključujući i mural sa O'Nilovim likom u kancelariji, kao i portrete repera u dnevnim boravcima. Kako kuća izgleda, pogledajte na ovom linku.

Međutim, čuveni Šek se nije zaustavio ovde, pa je nedugo zatim prodao još jednu vilu u Orlandu za 16,5 miliona dolara. Imanje se prostire se na preko 12.000 kvadrata u zatvorenoj zajednici sa preko 200 metara jezerske obale, a kuća ima čak 12 spavaćih soba. Kuća je površine preko 2.900 kvadrata.

Izgled velelepnog imanja i kuće pogledajte ovde.

I teniska legenda Ivan Lendl odlučio je da se oprosti od kuće koju je gradio od osamdesetih godina do 1992. godine. Ova rezidencija zaista je ogromna - površina iznosi čak 1.672 kvadrata i ima čak 10 spavaćih soba i 15 kupatila.

Izgled Lendlove kuće pogledajte na ovom linku.

Ništa bez Trampa?

Foto: Epa, SHAWN THEW
Foto: Epa, SHAWN THEW

Bivši predsednik SAD Donald Tramp prodaje kuću na plaži u Palm Biču na Floridi za ogromnih 49 miliona dolara.

Kuća ima osam spavaćih soba i osam kupatila, a površine je skoro hiljadu kvadrata. Nazvana "Kuća na plaži" (Beachouse), dvospratna kuća sagrađena je 1956. godine. Kako ona izgleda, pogledajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.