Vesti -

Poreska uprava radi i 30. aprila, od 1. maja - obavezno

Beograd -- Poreska uprava saopštila je da će raditi i u subotu 30. aprila kada ističe zakonski rok za prelazak na novi model fiskalizacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Zyabich/Shutterstock
Ilustracija: Zyabich/Shutterstock

Poreska uprava je takođe upozorila da će obveznici koji od 1. maja ne počnu da izdaju validne fiskalne račune biti sankcionisani.

Poreska uprava navodi da je produžila radno vreme kako bi omogućila svim obveznicima fiskalizacije koji još uvek nisu preuzeli bezbednosni element za potpisivanje fiskalnih računa da to učine i spremno dočekaju prelazak na novi model fiskalizacije.

Tokom nedelje šalteri "Vaš poreznik" na kojima se preuzimaju bezbednosni elementi rade produženo radno vreme i to od 7.30 do 18.00 časova, a u istom periodu radiće i u subotu, 30. aprila, navodi se u saopštenju.

Poreska uprava podseća da puna implementacija Zakona o fiskalizaciji podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod od 1. maja ove godine.

Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka ne počnu da izdaju validne fiskalne račune, biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o fiskalizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.