Vesti -

Novo lice u kampanji protiv Telekoma Srbija

Dragan Šolak je angažovao novog saradnika i njegovo ime je Miroslav Aleksić, prenose mediji.

Podeli
Foto: EPA-EFE/DJORDJE KOJADINOVIC
Foto: EPA-EFE/DJORDJE KOJADINOVIC

Potpredsednik opozicione Narodne stranke postao je najglasniji kada treba opljunuti državu Srbiju i tržišnu konkurenciju kompanije Junajted grupa, pre svih Telekom Srbija, a zauzvrat dobija udarni prostor na lažnim nezavisnim, a zapravo Šolakovim tajkunskim, medijima Nova S i N1.

Šolak i Junajted grupa, i pored silnih miliona koje su stekli pljačkajući državu i građane Srbije, očito nisu u prilici baš da biraju ko će da im služi i ko će u njihovo ime da napada Telekom.

Aleksić je narodni poslanik poznat po tome da se predstavlja kao pripadnik "elite", a srednju tehničku školu u Trsteniku je završio sa dvojkama iz matematike, srpskog i elektronike i trojkom iz vladanja, pa je čak u trećem razredu pao na popravni. Takođe, fakultet je završio sa pune 32 godine života, a master studije sa 36, i to na jednom od onih famoznih privatnih fakulteta gde se diplome dele šakom i kapom.

Ovakav “stručnjak” daje sebi za pravo da "analizira" poslovanje Telekoma Srbija, najuspešnije kompanije u svojoj branši u Jugoistočnoj Evropi sa prihodom od 1,5 milijardi evra, čije su kvalitete prepoznali vodeći svetski brendovi kao što su Vodafon, Amazon, Dizni, Blumberg, kao i investiciona banka EU.

Ovakav Aleksić u poslednje vreme ne silazi sa programa N1 i Nove pljujući po državi Srbiji i Telekomu, držeći im lekcije iz politike, biznisa, etike. Čak je ovih dana prozivao Telekom u razgovoru sa poslanicima Evropskog parlamenta, među kojima su najveći neprijatelji Srbije kao Viola fon Kramon i Tonino Picula.

A pored toga što ne zna ništa o materiji kojom se kao Šolakov najnoviji saradnik bavi, ko je još Miroslav Aleksić?

U politiku je ušao davne 2004. u rodnom Trsteniku, gde mu je šef bio socijalista Radovan Raka Radović. Ubrzo se povezao sa tadašnjim ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem, pa je prešao u G17 čim je Radović izgubio na lokalnim izborima, a zatim i u URS, takođe Dinkićevo političko čedo. Zauzvrat je dobio mesta u upravnim odborima državnih preduzeća, između ostalog Nacionalnog parka Kopaonik. Kada je Dinkić pao sa vlasti, Aleksić je osnovao svoju stranku, a u Trsteniku je napravio koaliciju sa SNS i SPS. Naprednjaci i socijalisti su ga se ubrzo odrekli, kada su videli ko je i kakav je, ali je ovaj opet našao način da politički preživi - na izbore 2016. izašao je kao poslanički kandidat na listi Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka. Nekako su prešli cenzus, Aleksić je ušao u republički parlament, a već godinu dana kasnije je opet "preleteo", i to kod Vuka Jeremića. Aleksić je Jeremiću prodao i svoj poslanički mandat i svoju političku partiju, Narodnu stranku, a zauzvrat je, pored ostalog, dobio funkciju zamenika predsednika i priliku da se u javnosti reklamira kao novo lice u politici.

Odatle do najnovijeg stupanja u službu političkih i poslovnih interesa tajkunskog milijardera Šolaka mali je korak. Pitanje je u kojoj je meri državljanin Malte sa stalnim prebivalištem na Ženevskom jezeru Dragan Šolak upućen u "lik i delo" najnovijeg člana svog kružoka Miroslava Aleksića. Da neko sa ovakvom biografijom pljuje Telekom zaista je ispod svakog nivoa. A, ko zna, možda takav Šolaku i treba. Možda takvog i zaslužuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.