Vesti -

"Mnoge zemlje će nestati sa finansijskog radara"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Njujorka gde učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto Printskrin, TV B92
Foto Printskrin, TV B92

Predsednik Srbije istakao je danas, na kraju višednevne posete Njujorku, gde je govorio na Generalnoj skupštini UN, da će sledeća zima biti teška i da je zbog toga važno praviti veći finansijski bafer, o čemu je razgovarao sa šeficom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

Vučić je, u izjavi novinarima, rezimirajući sastanke koje je imao od sinoć, podsetio da je prisustvovao neformalnoj večeri Svetskog ekonomskog foruma, na kojem su bili mnogi lideri od belgijskog premijera, do šefova diplomatije Ukrajine, Japana, Kostarike, Ruande, Paname, ali i šefica MMF-a Kristalina Georgijeva.

„Sa Georgijevom sam se dugo zadržao u razgovoru o pravljenju stend baj aranžmana. Važno je da pravimo veći finansijski bafer kako bi se osigurali za zimu. Citirao bih šta mi je rekla, a to je da će ova zima biti veoma teška, a sledeća još teža“, preneo je on.

Vučić je ukazao da su vlade nešto novca uštedele za ovu zimu, a da će za sledeću biti teško odvojiti sredstva, pa će mnoge zemlje nestati sa radara finansijske stabilnosti.

„Moramo to da izbegnemo da pravimo veću bafer zonu, da radimo na rastu i razvoju Srbije. Pitao sam je kako da radimo na tome i ona je rekla, radite na finansijskim baferima“, ukazao je on.

Vučić je kazao da je danas imao dosta sastanaka sa predstavnicima afričkih zemalja, slovenačkim prijateljima, kao i sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

„Razgovarali smo o bilaterolnim pitanjima. Zahvalio sam mu se na podršci našem teritorijalnom integritetu“, podvukao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.