Vesti -

"Cilj je da u narednim godinama do svake kuće u Srbiji dođe asfaltiran put" FOTO

Lazarevac -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji komunalne infrastrukture u Lazarevcu.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: MGSI Đ.K.
Foto: MGSI Đ.K.

Sa njim je u obilasku bio i predsednik te opštine Bojan Stević.

Momirović je rekao da će država u narednim godinama omogućiti da do svake kuće dođe asfaltiran put, ali ono što je još važnije, biće završeni ekološke projekte poput ovog u Lazarevcu i izgrađena kanalizaciona infrastruktura i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bi bio obezbeđen kvalitetniji život građanima.

"U ovim teškim okolnostima kada svi zaustavljaju investicije i gledaju u neizvesnu budućnost naše opredeljenje je da sve investicije privedemo kraju i ljudima omogućimo kvalitetniji život, veće plate i penzije. Drago mi je da sam u Lazarevcu, u mesnoj zajednici Šušnjar, koja je treća lokacija u Lazarevcu koju smo otvorili za radove. U Lazarevcu Vlada Republike Srbije gradi ukupno 80 kilometara kanalizacione infrastrukture, a pored toga gradimo i lokalne puteve", izjavio je Momirović.

Momirović je poručio građanima da imaju poverenje u politiku Vlade Republike Srbije, a naročito u predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, dodajući da se neće odustati od investicija i zaštite nacionalnog dostojanstva. Ministar Momirović je tom prilikom podvukao da se neće odustati od borbe za bolji život građana, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: MGSI Đ.K.
Foto: MGSI Đ.K.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta "Čista Srbija" u opštini Lazarevac i na lokaciji Veliki Crljeni odvijaju se planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu. Do sada je u opštini Lazarevac izgrađeno 8.680,39 metara potpuno nove kanalizacione mreže, dok je na lokaciji Veliki Crljeni izgrađeno 4.518,9 metara kanalizacione mreže.

"Na teritoriji opštine Lazarevac obuhvaćeno je skoro devet mesnih zajednica koje su anticipirale u projektu „Čista Srbija“. Preko 3.500 hiljade domaćinstava u ovih devet mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a gradi se i glavni fekalni kolektor u dužini od 5,7 kilometara. Takođe, zahvalnsot ministru za putnu infrastrukturu koja se trenutno gradi u opštini Lazarevac", rekao je Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

U opštini Lazarevac planirana je izgradnja 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika. Takođe, u okviru projekta "Čista Srbija", u naselju Veliki Crljeni biće izgrađeno 52.597,59 metara kanalizacione mreže, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.