Vesti -

Korona od srpskog mesta napravila "destinaciju broj 1"; sada se gradi i važna saobraćajnica

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović obišao je danas radove na rehabilitaciji puta Banstol-Čortanovci.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Tricky_Shark/Shutterstock
Ilustracija: Tricky_Shark/Shutterstock

Obnovljen je 5,1 kilometar puta, koji je proširen i za pešačku i za biciklističku stazu, a završetak radova očekuje se krajem novembra.

"Korak po korak obnavljamo infrastrukturu na Fruškoj gori, ona je jedna od najlepših planina u Srbiji. Još od kraja 60-ih godina niko nije ulagao u putnu infrastrukturu na Fruškoj gori, ovo je zaista veliki zajednički uspeh jer je predsednik pre pet godina rekao da je ovo jedan od prioriteta i mi smo uspeli da ovaj prioritet realizujemo u planiranom tempu”, izjavio je Mirović.

Ova deonica, kako je rečeno, značajna je meštanima, ali takođe i turistima, izletnicima koji u najvećem broju dolaze iz Novog Sada, Beograda i iz sremskih opština.

"Ovo je veoma važna saobraćajnica zbog velikog broja ljudi. Inđija je, i to ste imali priliku da vidite, postala destinacija broj 1 zbog pandemije izazvanom kovidom 19, ne postoji više vikendica koja je na prodaju ili kojoj nije skočila cena puta tri", istakao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Vlada AP Vojvodine uložila je u proteklih pet godina vise od 800 miliona dinara u putnu infrastrukturu opštine Inđija. Sledeći veliki projekat je izgradnja fruskogorskog koridora i najdužeg tunela u Srbiji, dugačkog više od 3,5 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.