Vesti -

Još jedan kružni tok; "Da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće" FOTO

Urađeno je idejno rešenje za izgradnju kružnog toka kod jezera Očage u Lazarevcu, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: MGSI, Đorđe Krstić
Foto: MGSI, Đorđe Krstić

"Sada smo u procesu rešavanja pravnih sporova sa Gaspromom, pa verujem da ćemo u najskorijem periodu krenuti u realizaciju ovog projekta", dodao je on.

Ministar je prisustvujući otvaranju radova na izgradnji kanalizacione mreže u Velikim Crljenima, u sklopu projekta "Čista Srbija", na novinarsko pitanje dokle se stiglo sa ovim projektom rekao da je reč o velikoj investiciji i da su u Ministarstvu koje vodi svesni koliki je problem i opasnost kružni tok na Ibarskoj magistrali.

"Opasan je pre svega za pešake, a naročito leti. Znamo da je to najvažnije saobraćajno pitanje na teritoriji opštine Lazarevac i radimo na njegovom rešavanju", istakao je Momirović.

Na pitanje o rekonstrukciji puteva u Lazarevcu, koji su u nadležnosti države a u lošem su stanju, naveo je da je premijerka Ana Brnabić nedavno obećala da će biti rekonstruisano oko 2,2 kilometra puta od Velikih Crljena do Junkovca.

Foto: MGSI, Đorđe Krstić
Foto: MGSI, Đorđe Krstić

"Puno radimo na izgradnji puteva. Sada projektujemo i radimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a opredeljenje Vlade Srbije je da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće", rekao je ministar.

Istakao je da je potrebno još malo vremena da se planovi ostvare i da veruje da će u narednom periodu i putevi u Lazarevcu koji su propali biti rekonstruisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.