Vesti -

Uputstvo za prijavu za pomoć; "Isplaćivaćemo svake nedelje" VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali pojasnio je na koji način možete da se prijavite za pomoć od 100 + 100 evra.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Printskrin, Instagram/mali_sinisa
Foto: Printskrin, Instagram/mali_sinisa

Ova sredstva opredeljena su kako biste mogli da nabavite novi fiskalni uređaj i pređete na novi model e-fiskalizacije.

"Država će pokriti sve troškove nabavke ovih uređaja: 100 evra za svaku lokaciju, dodatnih 100 evra za svaki fiskalni uređaj, a za sve one koji nisu u sistemu PDV-a dodatnih 20 odsto na taj iznos", kaže Mali.

Prijava se vrši preko portala Poreske uprave ePorezi, jednostavna je i traje svega nekoliko minuta. Možete se prijaviti samo jednom, dakle nije moguće nakon toga unositi izmene na prijavi. Pre nego što se prijavite za subvencije, neophodno je da putem istog portala ePorezi prijavite lokacije svojih poslovnih objekata.

"Prijava za subvencije traje do 31. januara 2022. godine. Mi nećemo čekati taj period, nego ćemo svake nedelje isplaćivati novac za one koji se u međuvremenu budu prijavljivali", napominje ministar.

Tranzicioni period, podseća, počinje 1. novembra 2021. godine i traje do 30. aprila 2022. godine, do kada svi fiskalni obveznici treba da pređu na novi model.

"Sve informacije o novom sistemu e-fiskalizacije možete sa nadjete na sajtovima budiefiskalizovan.gov.rs, purs.gov.rs i mfin.gov.rs, a ukoliko imate pitanja možete da ih šaljete na mejl budiefiskalizovan@purs.gov.rs", poručio je ministar u objavi na Instagramu.

Rubrika sa najčešćim pitanjima i odgovorima se nalazi, podsetio je, na sajtu budiefiskalizovan.gov.rs i u opciji "Highlights" na njegovom profilu.

Mali je, u snimku objavljenom na pomenutoj društvenoj mreži, objasnio da treba pristupiti portalu ePorezi i izabrati prijavu FIPEFU (finansijska podrška za nabavku elektronskih fiskalnih uređaja).

Potom je pojasnio kako popuniti tražena polja, a u zavisnosti od toga da li ste novi ili postojeći obveznik fiskalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.