Vesti -

Pomoć građanima Srbije triput godišnje: "Ali ne smemo da dozvolimo da to traje 20 godina"

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će Ministarstvo početkom septembra raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Maja Marjanovic/Shutterstock
Ilustracija: Maja Marjanovic/Shutterstock

Dodala je da će do kraja godine biti i drugi poziv za zamenu stolarije.

"Očekujem da sve lokalne samouprave najpre završe svoj deo posla za prvi poziv. Nisu sve raspisale javni poziv za kompanije. Čekamo i da se formiraju komisije i da sredinom avgusta budu raspisani pozivi ka građanima. Drugi poziv će biti u decembru i pozivam sve gradove i opštine da se prijave. Imaćemo svake godine tri poziva, ali ne smemo da dozvolimo da projekat traje narednih 20 godina", kazala je ministarka u Vrbasu nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji i energetskoj sanaciji osnovne škole i predškolske ustanove.

Plan je da za pet godina podignemo energetsku efikasnost na viši nivo, a za to ćemo izdvojiti oko 150 miliona evra godišnje, rekla je potpredsednica Vlade, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Država sprema novu pomoć građanima, ali postoji jedan uslov

Ona je dodala da će početkom septembra Ministarstvo raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, a da će procedura biti kao i za projekat zamene stolarije i da će država obezbediti polovinu potrebnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.