Vesti -

Vlada: Za subvencije u turizmu pet miliona dinara

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je danas uredbu koja se tiče turizma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, librakv
Foto: Depositphotos, librakv

Reč je o Uredbi o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Republike, kojom je obezbeđen budžet od ukupno pet miliona dinara.

Pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije - organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Republike Srbije, a koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovođenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista), predviđeno je Uredbom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 evra, a iznos sredstava subvencija za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra.

U saopštenju se navodi da je Uredba doneta s obzirom na to da je turizam kao privredna grana tokom pandemije korona virusa pretrpeo najveće gubitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.