Vesti -

Lidl započeo gradnju logističkog centra u Lapovu

Lapovo -- Lidl Srbija je započela izgradnju logističkog centra u Lapovu, koji bi trebalo da se završi u narednih godinu dana, saopštila je ova kompanija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/LCV
Foto: Shutterstock/LCV

Centar će se prostirati na 57.000 kvadrata i imaće kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mesta i 130 utovarnih i istovarnih rampi.

"Investicija je vredna 70 miliona evra a osim što je važna za poslovanje naše kompanije, bitna je i za našu privredu, jer će na izgradnji biti angažovane isključivo domaće građevinske firme i zaposlićemo oko 250 novih kolega", izjavio je direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja.

Dodao je da Lidl, kao društveno odgovorna kompanija, pored ekonomskih uvek sagledava i ekološke aspekte, o čemu je posebno vođeno računa.

U tom smislu je istakao da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarni paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdevati energijom.

"Izgradnja Logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi pre tri godine, dokaz je visoke perspektive koju ima tržište maloprodaje u regionu. To je dokaz ispravne politike koju Vlada Srbije sprovodi prema investitorima, ali i ozbiljne namere koju ima Lidl Srbija kada je reč o razvoju domaćeg tržišta", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Uroš Kandić.

Predsednik opštine Lapovo Boban Miličić izrazio je zahvalnost Lidlu koji je, prema njegovim rečima, prepoznao povoljan geostrateški položaj ove opštine.

"Lokacija opštine uz samu saobraćajnicu E-75, omogućiće brzo i efikasno snabdevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji, a kompanija je iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 m pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom", rekao je on.

Naveo je da je za opštinu od nemerljivog značaja otvaranje oko 250 novih radnih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.