Vesti -

Vučić: Dodatna finansijska pomoć za one koji su se vakcinisali, neće biti plaćeno bolovanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je doneta odluka da se da dodatna finasijska pomoć za one koji su se vakcinisali.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pročitajte još:

Vučić: "Nisu vam potrebni PCR testovi, već sertifikat koji ćete da dobijete od države"

Vučić: Sutra počinje isplata prvih 30 evra

"BDP veći za 50 odsto u odnosu na 2012; Srbija dobija drugačiji izgled"

On je naveo da će ta pomoć iznositi 3.000 dinara.

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

Vučić je rekao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i ministarstvom finanisja i da su to odlučili, kao i da će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji vlada.

"Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji neće da prime vakcinu razmišljali smo kako da nagradimo one koji su se vakcinisali", rekao je on za TV Pink.

Cilj je, kako je rekao, da se nagrade oni koji su pokazali odgovornost, kao i da se ostali pozovu na vakcinaciju.

Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu, rekao je on.

Smatra da je važno motivisati ljude da se do kraja maja vakcinišu. Navodi da će zbog toga autobusom krenuti po selima Srbije da razgovara sa građanima.

Ko se zarazi, a nije vakcinisan, neće imati plaćeno bolovanje

Vučić je rekao da će Vlada Srbije razmatrati odluku da zaposelni u javnim preduzećima i javnim organima - vojnici i policajci, ukoliko nisu vakcinisani, a zaraze se koronom, nemaju plaćeno bolovanje od korone.

Vučić je za TV Pink kazao da to tek treba da potvrdi Vlada i dodao da će država i nevakcinisane izlečiti ako je u mogućnosti, ali da neće imati plaćeno bolovanje od korone.

"To je po meni više nego fer", kazao je Vučić dodajući da se on kao vrhovni komandant Vojske Srbije vakcinisao te da nema logike da neki vojnik smatra da je pametniji i da odbija da se vakciniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.