Vesti -

Mali Nikeziću: Građani i dalje trpe posledice vaše politike

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini da se katastrofalne posledice ekonomske politike Dragana Ðilasa i Dušana Nikezića osećaju i danas.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Mali je pritom podvukao činjenicu da je najskuplja obveznica ikada u Srbiji izdata 2011, kada su Nikezić i Đilas bili deo vladajuće strukture.

Mali je to kazao u Skupštini Srbije na sednici na kojoj poslanici razmatraju zakone koji se odnose na treći paket ekononmske pomoći građanima i privredi i o rešenjima za naplatu poreza frilenserima, a odgovarajući na saopštenje koje potpisuje Nikezić i u kojem kaže da je za devet godina predsednik Aleksandar Vučić zadužio Srbiju više nego svi njegovi prethodnici zajedno.

Nikezić je u saopštenju, obraćajući se ministru Malom, naveo i da koliko god on pokušavao da "dramatičan" rast javnog duga uvije u priču o "pametnom" zaduživanju, suština je da je ekonomska politika Malog politika zaduživanja.

Ministar je upitao Nikezića koliko je on zadužio i uništio Srbiju ukazujući da je najskuplja obveznica ikada koju je Srbija izdala bila u Nikezićevo vreme i vreme "njegovog poslodavca" Dragana Ðilasa. Te 2011, kako je rekao, oni su izdali obveznicu sa kamatnom stopom 7,25 odsto.

Navodeći da i kad se sve to zanemari ne može se zanemariti činjenica da svim tim novcem nije napravljen nijedan kilometar autoputa.

"Ako zanemarimo obveznicu, pitanje je da li ste nešto za te novce izgradili, jel ima neki auto-put kojim možete da se ponosite, a koji je izgrađen tim parama i pod tim ne mislim na auto-put na Mauricijusu, već ovde u Srbiji. Ima li nešto da ste uradili za građane Srbije i da je ostalo iza vas, osim što ste napunili svoje i džepove Dragana Ðilasa", kazao je Mali.

Ističući da je odgovor na njegova pitanja negativan, Mali poručuje Nikeziću da nije on taj koji treba da govori o zaduživanju.

"Od tih para kojima ste vi zadužili Srbiji mi u septembru treba da vratimo još 700 miliona dolara. Građani Srbije i dalje trpe posledice vaše neodgovorne i bezobrazne ekonomske politike. Mi se tako ponašati nećemo, ovde govorimo o prvom, drugom, trećem paketu pomoći, o odgovornoj ekonomskoj politici, o borbi protiv virusa korona, ne govorimo i neću da govorim o vama, vašim džepovima i džepovima Dragana Ðilasa", kazao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.