Vesti -

Na jednoj od najlepših srpskih planina realizuje se projekat vredan milion evra FOTO

Nova Varoš -- Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, obišao je danas radove na deonici puta ka Zlataru.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Vasiljević je istakao da je na probijanje obećanog roka za dovršetak radova, uticala epidemija koronavirusa, ali i da će ova saobraćajnica, prema obećanjima izvođača radova, biti završena 31. maja.

„Zidanje potpornih zidova gabionima je skoro u potpunosti završeno, a već sutra dolazi mašina koja će da izgrebe desnu stranu deonice za kompletiranje asfaltnog zastora, a potom sa te strane kreće kopanje temelja za potporni zid sa konzolnom terasom koja će služiti kao pešačka staza. Preostalo je i kompletiranje stubne rasvete”, istakao je Vasiljević.

Prvi čovek opštine podno Zlatara, kaže da će ova saobraćajnica bit najlepši putni pravac u opštini Nova Varoš, kojom će se voziti sugrađani, ali i svi turisti koji idu na Zlatar i u prelepa podzlatarska sela, ali i oni koji putuju ka Sjenici.

Foto: Rina
Foto: Rina

Vasiljević je naglasio da je na prolongiranje u realizaciji ovog projekta, osim situacije sa koronavirusom, značajno uticalo i to što je bilo neophodno ispravljanje nasleđenog projekta i upotpunjavanje dokumentacije kojoj je mnogo toga nedostajalo.

Inače, ovaj put od raskrsnice na Branoševcu do centra Zlatara duga je jedan kilometar, vrednost radova je milion evra, sredstva je obezbedila država Srbija preko JP „Putevi Srbije”, radove na ovoj veoma zahtevnoj saobraćajnici izvode „Putevi Užice”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.