Vesti -

Instant plaćanje taksa i naknada - na 4.000 šaltera Pošte širom Srbije

Beograd -- Pošta Srbije i Banka Poštanska štedionica omogućile su instant plaćanje naknada, taksa i drugih troškova u korist računa organa javne uprave.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Lunja/Shutterstock
Foto: Lunja/Shutterstock

To će biti moguće na 4.000 šaltera širom zemlje, objavila je NBS.

Omogućavanjem instant plaćanja na svojim šalterima Pošta Srbije postala je prvi indirektni učesnik, to jest lice s posrednim pristupom u platnom sistemu Narodne banke Srbije IPS, koje svoje instant naloge za prenos izvršava preko svog direktnog učesnika, Banke Poštanska štedionica a.d. Beograd.

Omogućavanje instant plaćanja naknada, taksa i drugih troškova u korist računa organa javne uprave ima za cilj potpunu digitalizaciju usluga u našoj zemlji, smanjenje korišćenja papirnih platnih naloga u svakodnevnim plaćanjima ka organima javne uprave, kao i ukidanje obaveze donošenja papirnih platnih naloga kao dokaz o plaćenoj usluzi organu javne uprave.

Plaćanjem obaveza putem instant platnog sistema NBS, novac je za samo nekoliko sekundi na računu organa javne uprave, čime je omogućeno da obaveza korisnika javne usluge odmah bude evidentirana kao izvršena, bez potrebe dostavljanja dokaza o izvršenoj uplati (platnih naloga i potvrda banke u papiru).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.