Vesti -

Momirović sa kolegom iz BiH o gradnji auto-puta Beograd-Sarajevo i aerodroma Trebinje

Beograd -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastao se danas sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC
Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Momirović je sa njim razgovarao o izgradnji auto-puta Beograd - Sarajevo i aerodroma u Trebinju.

Momirović je istakao da Srbija mnogo pažnje polaže na regionlanu politiku i održavanje dobrih odnosa u regionu, a posebno kada su u pitanju odnosi sa BiH.

Podsetio je da Srbija zajedno sa BiH investira u izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo, koji će, kaže, ići iz dva pravca.

Prvi je, dodaje, od Kuzmina preko Sremske Rače do Bijeljine i dalje kroz BiH, a drugi koji se nastavlja na autoput Miloš Veliki i odnosi se na deonicu od Požege preko Užica do Kotromana.

Tema razgovora dvojice ministara bila je i izgradnja aerodroma u Trebinju.

Momirović je podsetio da će Vlada Srbije investirati izgradnju tog aerodroma, a koji će biti aerodrom BiH.

"Za nas je jako značajno da organi u Sarajevu preuzmu aktivnosti iz svojih nadležnosti kako bi taj aerodrom što pre bio funkcionalan", rekao je Momirović na zajedničkoj konferenciji sa ministrom Mitrovićem.

Naglasio je da je politika Srbije povezivanje regiona kroz inicijativu "mini Šengen", odnosno na način na koji se EU integrisala uvažavajući sve političke specifičnosti.

Momirović je podsetio i da je Srbija pokazala svoju volju za boljim odnosima u regionu kada je donirala kontigente vakcina BiH i poručio da je jedini način izlaska iz trenutne krize zajednički rad i saradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.