Vesti -

Mali: "Uvek smo na raspolaganju investitorima iz Belgije" FOTO

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ambasadorom Kraljevine Belgije Kunradom Adamom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Oni su razgovarali o ekonomskim odnosima dve zemlje i o borbi protiv pandemije koronavirusa.

Siniša Mali je istakao da je Republika Srbija u 2020. godini kada je ceo svet zahvatila pandemija koronavirusa, ostvarila najbolji rezultat u Evropi kada je u pitanju privredni rast.

Prema rečima ministra Malog, pokazatelj da su sprovedene mere dale rezultat jeste i činjenica da je tokom 2020. godine, odnosno u godini najveće svetske ekonomske krize, izazvane pandemijom, ostvarena veća naplata domaćeg poreza na dodatu vrednost u odnosu na 2019. godinu.

Ministar je govorio i o trećem paketu ekonomske podrške privredi i građanima Srbije, ističući značaj tog paketa za očuvanje privrednog ambijenta i životnog standarda građana Srbije.

Ministar Mali je istakao i značaj masovne vakcinacije koja se sprovodi u Srbiji i dodao da su građanima na raspolaganju četiri besplatne vakcine različitih proizvođača.

On je istakao i da je Srbija prema broju vakcinacija na milion stanovnika na prvom mestu u regionu i na drugom mestu u Evropi.

Na sastanku je rečeno i da, i pored pandemije, obim trgovinske razmene između Srbije i Belgije nije smanjen tokom 2020. godine, a ambasador je izrazio i očekivanje da će u narednom periodu još više porasti interesovanje investitora iz Belgije za ulaganja u Srbiju, dok je ministar Mali naveo da im je uvek na raspolaganju, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Na sastanku je bilo reči i o Programu ekonomskih reformi (ERP), koji sadrži detaljan prikaz strukturnih reformi koje Vlada Srbije planira da sprovede u naredne tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.