Vesti -

Arapi ulažu milione evra u srpske oranice: Kanal izgrađen 1957. ponovo će biti u funkciji FOTO

Čačak -- Kanal "Čačak – Parmenac", sa kog su se vodom snabdevala poljoprivredna zemljišta od Parmenca do Katrge, izgrađen je 1957. i zbog dotrajalosti nije u funkciji.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Vučić: Nema poršea bez Čačka FOTO/VIDEO

Do kraja godine završena još jedna deonica auto-puta?

Sada je konačno počela njegova rekonstrukcija, a vrednost radova je 5,7 miliona evra. To se finansira iz kreditnog aranžmana između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Projekat podrazumeva sanaciju i modernizaciju kanala za navodnjavanje od brane u Parmencu do Katrge u dužini od 24 kilometra, a ukupna dužina postojećeg kanala, koji će biti betoniran i u potpunosti saniran je 5.350 metara od Parmenca do kanala Moravac, piše RINA

"Za potrebe distribucije vode od kanala kroz mrežu projektovane su četiri crpne stanice, do krajnjeg korisnika sistema vodosnadbevanja. Očišćen je ceo kanal od mulja,rastinja, smeća i zemlje kao i pojas oko samog kanala. Uradili smo oko kilometar servisne saobraćajnice duž kanalana delu kod kanala u Trbušanima. Završili smo 3.500 m distributivnog cevovoda od ugovorenih 10.855 metara", kazao je gradonačelnik Milun Todorović.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Čačak će u svakom smeru imati auto-put" FOTO/VIDEO

Da li je ovo najzahtevnija deonica u Srbiji? U planu 66 tunela i 27 mostova

Ukupna dužina distributivne mreže je 10.885 metara, a biće ugrađene cevi različitih prečnika, kao i postavka 11 cevovoda i 175 hidrantskih jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.