Vesti -

"Gde god uđete - naći ćete srpske proizvode" FOTO

U Dubaiju se prvi put uživo od početka pandemije održava sajam prehrambenih proizvoda. Na njemu učestvuju i privrednici iz Srbije.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Ovo je u 2021. godini prvi sajam koji se održava uživo i verujem da je to izuzetno ohrabrujući signal, ne samo za privrednike, ne samo za stanovnike Dubaija, nego i za čitav svet - da jedna globalna manifestacija koja ima 3.000 izlagača iz 85 zemalja može da se održi u realnom prostoru i realnom vremenu", rekao je Marko Selaković iz Privredne komore Srbije.

Kaže da se na sajmu poštuju sve mere i da nema degustacije hrane koja je prethodnih godina bila uobičajena praksa. "I naši i izlagači iz drugih zemalja su izuzetno zadovoljni kako sajam protiče i radujem se zbog toga."

Prehrambeni proizvodi u Srbije su, prema Selakovićevim rečma, izuzetno dobro prihvaćeni.

"Uspeli smo svi zajedno da izgradimo jednu sliku o Srbiji kao zemlji zdrave i kvalitetne hrane, kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda i životnih namirnica i rezultat se vidi. Već nakon manje od godinu i po dana funkcioniše kancelarija Privredne komore Srbije u UAE i već sada kada uđete u bilo koji veliki lanac supermarketa, vi ćete naići na neke od proizvoda iz Srbije", rekao je Selaković.

A o tome šta sve izvozimo u Ujedinjene Arapske Emirate, pročitajte u posebnom tekstu.

"Mislim da možemo i moramo mnogo više jer imamo potencijal."

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.