Vesti -

Frilenseri sutra opet s Poreskom upravom, u petak sa premijerkom i ministrom finansija

Beograd -- U Udruženju radnika na internetu kažu da se razgovori sa predstavnicima Poreske uprave u vezi sa naplatom poreza za frilensere nastavljaju i sutra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/vinnstock
Foto: Depositphotos/vinnstock

Takođe, u petak se očekuju ponovo pregovori sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

Miran Pogačar iz Udruženja rekao je za Tanjug da ima pomaka u rešavanju problema naplate poreza za frilensere, ali da se razgovori nastavljaju.

"Konačni pregovori trebalo bi da budu u petak sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković. Naišli smo na razumevanje za naše argumente", rekao je Pogačar.

Ispričao je da za sada pregovori teku dobro i da su juče na sastanku sa direktorkom Poreske uprave imali konstruktivan razgovor i da su naišli na razumevanje za argumente Udruženja.

"Dalje ćemo videti šta će se dešavati. Nadam se da ćemo uspeti da dođemo do rešenja", rekao je Pogačar.

Naveo je da je sledeći sastanak sa Poreskom upravom sutra u 14 sati.

Pogačar je rekao da su juče sa predstavnicima Poreske uprave razgovarali o konkretnim rešenjima iz Poreske uprave i o obustavi kontrole Poreske uprave koja, kaže, nije do kraja sprovedena.

Dodao je da je bilo nekoliko slučajeva u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kruševcu i Zemun gde nisu obustavljene poreske kontrole.

Prvi razgovor o problemu naplate poreza na prihode fizičkih lica iz inostranstva održan je u ponedeljak, 18. januara.

Dan kasnije iz Udruženja radnika na internetu je saopšteno da je Poreska uprava obustavila sve poreske postupke koje je protiv frilensera sprovodila prethodnih meseci dok traju pregovori.

Predstavnici Udruženja radnika na internetu traže obustavu naplate poreza na zarade frilensera retroaktivno za poslednjih pet godina i donošenje novog zakona koji će tu oblast regilisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.