Vesti -

Izgradnja brze pruge Stara Pazova – Novi Sad: Počeli radovi na železničkoj stanici u Inđiji

Inđija -- U izgradnji pruge za velike brzine, na deonici Stara Pazova – Novi Sad, počeli su radovi i na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Phichat Phruksarojanakun/Shutterstock
Ilustracija: Phichat Phruksarojanakun/Shutterstock

"Planirano je da radovi traju 221 dan, pa će železnička stanica u Inđiji lepši i funkcionalniji izgled dobiti krajem avgusta 2021. godine", rekao je Tanjugu Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.

Stanisavljević podseća da je železnička stanica u Inđiji izgrađena 1883. godine i dodaje da više decenija unazad nije bila rekonstruisana.

U toku su radovi na obijanju postojeće fasade i demontaži stare opreme.

Radovima je, navodi, obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja.

Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji izvodi ruska kompanija RŽD internešenal, u okviru projekta izgradnje otvorene pruge za velike brzine na deonici Stara Pazova – Novi Sad.

Pored rekonstrukcije železničke stanice Inđija, predviđeno je i uređenje staničnih objekata u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu.

Preko rekonstruisane stanice Karlovački Vinogradi biće povezana radna zona "Prosjenica", dok će u Beškoj železnička stanica biti izgrađena na novoj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.