Vesti -

Opština Gornji Milanovac dobila svoj prvi bulevar FOTO

Nakon rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića u Gornjem Milanovcu, opština je dobila prvi bulevar, a na ovaj način povećan je protok saobraćaja i smanjene gužve.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Vrednost radova je oko 35 miliona dinara, obuhvaćeni su kolovozi, razdelno ostrvo, pešačka staza, osvetljenje i zeleni pojas oko saobraćajnice. Pored nje ćemo izmenom generalnog urbanističkog plana dozvoliti gradnju i nastaviti niz objekata do Železniče ulice“, kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Ovaj deo grada dobija potpuno novi izgled, u pitanju je gotovo sam centar grada, a već decenijama zapušten.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Prepoznali smo to kao problem i rešavamo. Glibića potok koji se ovde nalazi je delimično zacevljen, a odradićemo i kompletno zacevljenje sve do kompanije 'Helios'. Sa druge strane nalazi se kompleks Opšte bolnice koji je u rekonstrukciji, dobiće novo parterno uređenje i nove objekte unutar kruga, tako da će ovo biti jako atraktivno uže gradsko jezgro. Izgled ovog dela grada za samo par meseci je značajno promenjen a u narednom periodu, izgradnjom stambenih zgrada biće potpuno neprepoznatljiv", kaže Kovačević.

Foto: RINA
Foto: RINA

Javno komunalno preuzeće radi na izradi projekta za nadkrivanje Zelene i Robne pijace, što će doprineti boljim uslovima rada zakupaca ali i lepšem izgledu.

Uz rekonstruisanu ulicu uređen je i parking sa 40 parking mesta što će značajno rasteretiti ovaj deo grada kada je parkiranje u pitanju, a da li će biti dovoljno mesta videće se u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.