Vesti -

Radovi gotovi u petak: 25 kilometara moderne brze saobraćajnice do Kragujevca

Kragujevac -- Radovi na izgradnji poslednje deonice puta Кragujevac-Batočina, u dužini od 4,5 km kroz Batočinu, završavaju se u petak, kad će biti i puštena u saobraćaj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, diyan_nenov
Foto: Depositphotos, diyan_nenov

Završetkom radova na poslednjoj deonici biće kompletirano svih 25 kilometara moderne brze saobraćajnice do Кragujevca, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radovi su obuhvatili izgradnju dve nove saobraćajne trake, kao i kompletnu rekonsturkciju i rehabilitaciju postojećih traka dosadašnjeg magistralnog puta. U toku izgradnje rešena su i komunalna pitanja (vodovod i kanalizacija) važna za kvalitet života stanovnika Batočine.

Takođe, izgradnjom novog kružnog toka, osvetljenja, pešačkih staza i zaštitnih barijera u delu deonice koje prolazi kroz samo naselje Batočina omogućena je veća propusna moć saobraćaja, uz rešenje potencijalno opasnih mesta sa stanovišta bezbednosti saobraćaja, uzimajući u obzir potrebe lokalnog stanovništva.

Ukupna vrednost investicije na izgradnji poslednje deonice puta Кragujevac-Batočina iznosila je 1,1 milijardu dinara (sa PDV-om), navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.