Vesti -

Ponovo blokirani računi kosovskog Telekoma

Priština -- Računi kosovskog Telekoma juče su ponovo blokirani zbog višemilionskog dugovanja ove kompanije prema kompaniji Z-mobile.

Izvor: Kossev
Podeli
Foto: Depositphotos, SergPoznanskiy
Foto: Depositphotos, SergPoznanskiy

To je za prištinske medije potvrdio predsednik Sindikata radnika u Telekomu Ljamih Baljaj.

Blokiranju računa prethodio je sastanak predstavnika kosovskog "ministarstva" ekonomije, Telekoma i predstavnika Z-mobile.

Na ovom sastanku su vlada iz Prištine i Telekom ponudili ovoj kompaniji da se dug isplaćuje kroz mesečne rate od 250.000 evra, na šta rukovodstvo Z-mobile nije pristalo, potvrdio je Baljaj.

Predsednik sindikata radnika Telekoma je međutim pre nekoliko dana izjavio da kosovski Telekom ima šest meseci da otplati dug u iznosu od 23 miliona evra prema Z-mobile, jer će u suprotnom računi biti blokirani.

Juče je ujedno odlukom Apelacionog suda odbačena kao neosnovana žalba kosovskog Telekoma na presudu kojom je potvrđena obaveza isplate duga većeg od 20 miliona evra kompaniji Z-mobile.

Ovo nije prvi put da su računi kosovskog Telekoma zbog istog duga blokirani. Do toga je došlo i 15. jula ove godine.

Ovi računi su odblokirani krajem istog meseca, kada je, kako je potvrdio kosovski ministar ekonomije i zaštite životne sredine Bljerim Kući, "nakon velikih napora" postignut dogovor o odblokiranju, podseća portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.