Vesti -

Momirović o novoj funkciji: Daću sve od sebe da opravdam poverenje

Beograd -- Povodom sastava nove Vlade Srbije koji je danas objavljen na Tviteru se oglasio Tomislav Momirović, novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Mona
Foto: Mona

"Velika mi je čast i jos veća odgovornost da prihvatim ponudu predsednika Srbije i predsednice Vlade da budem deo Vlade od koje se očekuje mnogo posla za kratko vreme", napisao je Tomislav Momirović na Tviteru.

"Samo ministarstvo je veoma zahtevno i važno jer je za Srbiju izgradnja puteva i saobraćajne infrastrukture jedan od najvažnijih projekata razvoja. Daću sve od sebe da opravdam poverenje predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić", dodao je Momirović na toj društvenoj mreži.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je za mnoge iznenađenje Tomislav Momirović na mestu ministra građevinarstva.

"Toma Momirović je spreman da prihvati udarce političkih i ekonomskih neznalica", kazao je Vučić.

"Njemu smo dali da brine o poslu, biznisu, da pregovara o narednim poslovima izgadnje auto-puteva, on je jedini koji je rekao i imao hrabrosti da kaže da on kao poslodavac nije za to da država povaćava mininalac kako hoće", dodao je predsednik Srbije.

Momirović je predsednik kompanije Mona Hotel Management d.o.o. i naslednik čuvenog brenda "Mona", modne kuće koju su osnovali njegovi roditelji Nada i Đorđe Momirović, 1989. godine.

Momirović je javnosti postao poznat kada se usprotivio povećanju minimalne cene rada.

Rođen je 17. oktobra 1983. godine u Beogradu, diplomirani je pravnik. Aktivni je učesnik u poslovnom udruženju HORES, gde se od 2013. godine nalazi na poziciji predsednika skupštine HORES-a (Udruženje hotelijera i restoratera - Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede), a od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednika UO HORES-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.