Vesti -

Sava centar ponovo na prodaju: Delta za B92.net otkriva planove

Beograd -- Naš stav o zainteresovanosti za Sava centar, kao i na prethodna dva tendera, nije se menjao, kažu za B92.net iz Delta holdinga.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92, Darja Balšić
Foto: B92, Darja Balšić

"Zainteresovani smo i dalje. Trenutno smo u komunikaciji sa našim ekspertima koji nam pomažu oko biznis modela. Zadovoljni smo što je cena niža jer tvrdimo da je ulaganje veće od onog koje grad sugeriše, 50 miliona evra, mi tvrdimo da je 60 miliona", dodaju iz Delte.

"Komercijalni aspekt Sava centra je nizak, kulturni aspekt je mnogo veći. Zbog toga smo i sugerisali da je cena izuzetno visoka, jer prema našim procenama za 20 godina ne bismo vratili tu investiciju a Delta ne ulazi u ulaganja sa tako dugim povratom investicije", dodaju u Delta holdingu.

Da podsetimo, Grad Beograd ponudio je Sava centar po treći put na prodaju, a ovog puta po ceni od 17.548.800 evra.

Grad je već dva puta je bezuspešno ponudio na prodaju Sava centar.

Početkom avgusta, Grad je Sava centar ponudio po ceni od 27,4 miliona evra. Jedan od zainteresovanih kupaca bila je i kompanija Delta holding.

Prodaja je otkazana, a iz Delte su poručili da im "nije isplativo".

Centar "Sava" je krajem septembra ponuđen po nižoj ceni od 21,9 miliona evra, ali ni tada nije pristigla nijedna ponuda.

Kupac se obavezuje da u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji predmetnog objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost svih radova ne može biti niža od 50.000.000 evra i da po završetku rekonstrukcije dostavi izveštaj, što će se definisati ugovorom, navodi se u oglasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.