Vesti -

Gde u Beogradu da kupe stan oni sa manjim budžetom? Rakovica najpovoljnija

Beograd -- Već nekoliko meseci unazad najskuplji kvadrati, a samim tim i stanovi u Beogradu prodaju se u naselju koje ubrzano niče na obali Save - Beogradu na vodi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, AndreaA.
Foto: Depositphotos, AndreaA.

Međutim, gde građani sa nešto plićim džepom mogu da se skuće i koliko će novca morati da izdvoje za to?

Ubedljivo najjeftinija je Stara Rakovica, gde ćete kvadrat u starogradnji platiti u proseku 1.064 evra, a u novogradnji 1.359 evra. Ipak, prema izveštaju RGZ o cenama nepokretnosti za treći kvartal, primetan je porast cena, pošto je u drugom kvartalu ove godine u starogradnji kvadrat bio jeftiniji za 49 evra. Ovaj skok cene najbolje se vidi kada su u pitanju stanovi u novogradnji jer je cena kvadrata pre tri meseca bila manja za čak 385 evra.

Kvadrat stana u starogradnji na Voždovcu iznosi u proseku 1.309 evra, a u novogradnji 1.694. Ovde je situacija nešto drugačija, pa je tako starogradnja pojeftinila za 18 evra, a novogradnja poskupela za 54 evra.

Treća najjeftinija je Čukarica, gde kvadrat u starogradnji možete kupiti za 1.318 evra, međutim skuplja je kada su u pitanju stanovi u novogradnji, pošto biste za kvadrat morali da izdvojite 1.853 evra. Cena kvadrata u starogradnji porasla je za 58 evra, a cena u novogradnji se smanjila za 24 evra.

Inače, najskuplji kvadrat u Srbiji i u trećem kvartalu 2020. godine bio je u Beogradu na vodi i koštao je 9.019 evra. Za isti stan je i najviše novca izdvojeno sveukupno, u iznosu od 883.888 evra. Prvih sedam najskupljih stanova prodato je u ovom naselju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.