Vesti -

"Grejna sezona i pre 15. oktobra, ako se temperatura spusti ispod 12 stepeni"

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će provere funkcionisanja 14 toplana i 22 kotlarnica trajati do 10. oktobra

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:  Depositphotos, fabian19
Foto: Depositphotos, fabian19

On je naveo i da će grejna sezona početi i pre 15. oktobra, ako se tempetarura spusti ispod propisanih 12 stepeni.

Grejna sezona na osnovu prošle godine izmenjene Odluke o snabdevanju toplotnom energijom može početi od 1. oktobra ukoliko prema prognozi RHMZ za naredni dan bude prognozirana prosečna dnevna temperatura od 12 ili ispod 12 stepeni Celzijusa, podsetio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, usvajanjem takve Odluke formalizovano je pokretanje velikog sistema izvan grejne sezone, sa ciljem da radijatori budu topli ukoliko i izvan grejne sezone budu niske temperature.

Radojičić je rekao da treba naglasiti da su letos obavljeni radovi na toplovodnim izvorima, toplovodnoj mreži i primarnim delovima toplotnih predajnih stanica.

Pored redovnog održavanja i zamene elemenata koji su imali problem, završeni su i svi višegodišnji investicioni radovi i nabavljeni energenti.

"Beogradske elektrane" ugovorile su snabdevanje toplotnih izvora prirodnim gasom, primarnim energentom koji čini čak 96 odsto ukupne potrošnje, rekao je gradonačelnik.

Sistem daljinskog grejanja u Beogradu jedan je od najvećih u Jugoistočnoj Evropi, zagreva više od 22 miliona metara kvadratnih poslovnog i stambenog prostora.

Kada govorimo o grejanju u dvomilionskom gradu, najvažnije je da smo građanima obezbedili da ono bude kvalitetno, pouzdano i stabilno, rekao je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.