Vesti -

Biser zapadne Srbije u korovu: Za turističko naselje u Koštunićima – 45 miliona dinara

Čačak -- U Privrednom sudu u Čačku danas su otvorene ponude potencijalnih kupaca stečajnog dužnika preduzeća "Anđelija Mišić".

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

To preduzeće poseduje turističko naselje u Koštunićima na Suvoboru.

Najpovoljniju ponudu dao je Milivoje Đorđević iz Ivanjice, koji živi u Finiksu (Arizona) i poseduje lanac hotela i apartmana, među njima i hotel "Park" u Ivanjici, ponudivši 45 miliona dinara.

"Pošto je ponuda niža od polovine procenjene vrednosti stečajnog dužnika, odluku o prihvatanju i prodaji doneće Odbor poverilaca stečajnog dužnika, najverovatnije sledeće sedmice“, saopštila je posle završenog postupka Gordana Hadžić, stečajni upravnik preduzeća iz Koštunića.

Ono je prodato kao pravno lice metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje pisanih ponuda, i uz poboljšanje iznosa tokom postupka.

Prijavila su se dva moguća kupca, Đorđević koji je preko svojih advokata Miodraga Aleksića i Vladice Nikolića iz Čačka ponudio 35 miliona, i preduzeće "Artera plus" iz Beograda s ponudom od 24,7 miliona dinara.

Nadmetanje je, kako pravila nalažu, teklo u tri koraka. U prvom, Đorđević je ostao na 35 miliona dok je "Atera" svoju početnu ponudu povisila takođe na 35 miliona. U drugom koraku oba takmaca ostala su na iznosima od 35 miliona dinara, ali su u trećem Đorđevićevi zastupnici povisili na 45 miliona, dok je beogradsko preduzeće ostalo na 35, a između svakog koraka imali su po pet minuta za razmišljanje.

Preduzeće "Anđelija Mišić" osnovano je 1999. godine ugovorom između našeg "Jugoimport - Atera" i kompanije "Hajtek difens epe" iz Atine. Većinska potraživanja prema stečajnom dužniku danas ima "Jugoimport" ali će o konačnoj sudbini suvoborskog odmarališta odlučiti Odbor poverilaca od četvoro članova.

Inače, ovlašćena agencija "Olimpija" iz Užica, procenila je da likvidaciona vrednost "Anđelije Mišić" iznosi 179,3 miliona dinara ili 1,5 miliona evra. Najvrednija imovina je hotel "Milica i Panajota" u izgradnji (102 miliona dinara), a zatim fabrika džakova (17,8), vila "Suvoborka" (15,4), Etno – kuća (14,5) i restoran "Ravna gora" (5 miliona), dok je vrednost zemljišta u posedu stečajnog dužnika procenjena na 11,9 miliona dinara.

Ukoliko Odbor poverilaca prihvati Đorđevićevu ponudu, novom vlasniku predstoji ulaganje u višestrukom iznosu, da bi ovo lepo naselje moglo goste da dočeka u pravom sjaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.