Vesti -

Renoviranje međublokovskog prostora: Zelene površine, igrališta, teretana na otvorenom VIDEO

Beograd -- Radi se na međublokovskom prostoru u Višnjičkoj banji. Koliko to menja dosadašnji život građana Palilule i o kakvom je prostoru reč?

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen, TV Prva
Foto: Printscreen, TV Prva

S obzirom na to da Palilula ima oko 220.000 stanovnika, u ovom međuprostornom delu govorimo o stotinama, verovatno i hiljadama ljudi na koje ovo može da utiče.

Reč je o međublokovskom prostoru, sređuju se prilazni putevi duž zgrada, kao i parkovi i zelene površine, a više o tome za TV Prvu rekao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

"Novim Statutom Grada Beograda i ingerencijama koje su nama poverene, opštine imaju pravo da organizuju rad u međublokovskim delovima, da ih sređuju i mi smo pre mesec i po dana počeli da se bavimo tim poslom i želimo da u naredne četiri godine svaki deo između zgrada na teritoriji opštine Palilula u Višnjičkoj Banji, Karaburmi, Borči, Krnjači i drugim naseljima uredimo i sredimo ove površine", objašnjava Jovičić.

Dodao je da žele da renoviraju sva stepeništa, prilaze zgradama, zelene površine, dečija igrališta, kao i da naprave teretane na otvorenom.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.