Vesti -

Vojska Srbije nikad jača: Nora, Miloš i Lazar stižu kao pojačanje FOTO

Velika Plana -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pogone fabrike Borbeni složeni sistemi u Velikoj Plani,

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Povod je nedavno potpisan okvirni sporazum za opremanje Vojske Srbije sa oklopnim borbenim vozilima 8h8 LAZAR-3 i samohodnim top-haubicama 155 mm NORA B52 M15.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vulin je, osim upoznavanja sa stepenom realizacije ugovara za opremanje Vojske Srbije ovim složenim borbenim sistemima, upoznat i sa napretkom na obuci radnika iz novootvorene fabrike za mašinsku obradu metala u sklopu Borbeni složeni sistemi D.O.O kod Kuršumlije, na ovladavanju tehnologijama zavarivanja, koji će svoja znanja upotrebiti na izradi oklopnih borbenih vozila 8h8 LAZAR-3 i 4h4 MILOŠ.

Kako je istakao ministar Vulin, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će uvek i na prvom mestu kupovati ono što proizvede naša odbrambena industrija. Ulaganje u domaće znanje, u domaću privredu se uvek vraća, a kada osvojite tehnologiju to niko ne može da vam uzme, onda ste stvarno slobodni i samostalni i ne zavisite ni od koga.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

"Vojska Srbije je obezbedila odgovarajuću količinu NORA, a da obradujem sve naše građane - Ministarstvo odbrane je u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića obezbedilo dovoljno novca za drugu tranšu NORA B52 155 milimetara".

"Naša vojska će sa nabavkom novih NORA, MILOŠA kada uđe u naoružanje Vojske Srbije, sa daljom nabavkom LAZARA 3 biti daleko jača nego što je do sada", ekao je ministar odbrane i dodao da se mi opremamo ne samo novim sredstvima, nego i najsavremenijim sredstvima, a sva sredstva se proizvode u skladu s potrebama Vojske Srbije i baš onako kako krajnji korisnik - Vojska Srbije određuje i odlučuje da ona budu.

"U veoma kratkom vremenskom periodu izaći ćemo pred građane Srbije i s novim NORAMA i MILOŠIMA i LAZARIMA koji će ojačati borbenu moć naše vojske, a samim tim omogućiti i obezbediti da Srbija bude slobodna, samostalna zemlja, koja odlučuje sama o sebi", kaže Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.